Orkesteritoiminta

Ikaalisten nuoriso-orkesteri INO on avoin kaikille halukkaille, ilman pääsykokeita. Lapsen oma toivomus soittimen valinnassa otetaan huomioon. INO lainaa soittimia erityisesti soittoharrastuksen alkutaipaleella. Tavoitteena on antaa kaikille mahdollisuus osallistua orkesteritoimintaan omien taitojensa, kykyjensä sekä mielenkiinnon mukaan. Yhteissoitto mahdollistaa onnistumisen kokemuksia vähilläkin soittotaidoilla. Se antaa voimakkaita yhteisöllisyyden kokemuksia ja motivoi sekä innostaa. Myös perheitä kannustetaan tulemaan mukaan lasten ja nuorten harrastuksiin ja näin vahvistetaan perheiden hyvinvointia ja yhtenäisyyttä. Samalla niin lapset kuin vanhemmat saavat itselleen avartavia kulttuurikokemuksia.

INO toimii koulun, kansalaisopiston, musiikkiopiston ja INO:n Tuki ry:n yhteisvoimin. Sen opetuksesta vastaa Ikaalisten kansalaisopisto sekä A-orkesterin osalta myös Ylä-Satakunnan musiikkiopisto. Jokainen soittaja osallistuu orkesteriopetukseen sekä oman soittimensa ryhmä- tai yksilöopetukseen. Soittajat etenevät omassa tahdissaan orkesterista toiseen. Tällä hetkellä INO:ssa soittaa n. 100 soittajaa neljässä eri orkesterissa.

INO-orkesteri pitää omia konsertteja sekä soittaa erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa. INO tekee esiintymismatkoja ulkomaille joka toinen vuosi.

INO:n toimintaan olennaisena osana kuuluvat leirit, joita järjestetään pari kertaa vuodessa. INO on levyttänyt neljä levyä ja uutta levyä suunnitellaan parhaillaan.

Ikaalisten nuoriso-orkesteri on palkittu mm. Opetusministeriön Lastenpäivän palkinnolla 2002.


 

INO 2016-2017 orkesteriharjoitukset

A-orkesteri perjantaisin 16.30 - 18.00 Valkean ruusun koulu
B-orkesteri tiistaisin 15.15 - 16.30 valkean ruusun koulu
C-orkesteri torstaisin 14.15 - 15.15 
D-orkesteri torstaisin 13.30 - 14.15 

Kapellimestarina Jorma Rajala ja avustavana kapellimestarina Serafiina Kämi

Orkestereiden kokoonpanot löytyvät vasemmalta kohdasta Orkesterit.